30/11 - Dagens träning

Efter att jag lämnat Trollet på dagis så gick jag en 35 minuters lång Powerwalk. Till saken hör att det blåser så otroligt mycket ute att jag fick verkligen ta i som en galning för att komma framåt. Vagnen med en sovande Grisen i gav lite extra motstånd också.

Efter att jag kommit hem från promenaden så blev det 20 minuters Pilates. Det var så jobbigt ärligt talat, svetten bara rann på mig och magen värkte som tusan. Jag har fortfarande lite trött i kroppen efter Zumban igår men jag har faktiskt inte sån träningsvärk som jag trodde jag skulle ha. Skönt att slippa den och då är det lättare att hålla uppe motivationen när det inte är hemskt att gå upp ur sängen :)

Efter att Mannen kommit hem och vi ätit midag så gick jag ut på en 45 minuters Powerwalk. Svettigt som fan men gud så skönt det känns! Dock så måste jag säga att det känns i hela kroppen att jag har hållt igång så här mycket dom senaste dagarna, en skön känsla men samtidigt så är man inte van vid att vara så här mör!

Inspiration #3



Victoria's Secret modellen Lily Aldridge är ju såååå snygg!

Här är mitt problem...

Jag är lat. Så otroligt lat och bekväm utav mig. Jag sitter mycket hellre i soffan och svullar än att sticker ut och rör på mig. Jag vet att det känns så härligt i kroppen när träningen väl är klar men ändå så har jag otroligt svårt för att faktiskt lyfta på mitt feta arsle. Jag skulle behöva ha en person som står med en oxpiska bakom mig för att jag faktiskt ska komma iväg ibland...

Det är det som jag måste förändra först och främst. Inte att bli av med sockerberoendet, inte gå ner 20 kilo på en månad. Jag måste ändra sättet som jag tänker på, jag måste få min hjärna att inse att hårt arbete lönar sig. Även om jag vet det så verkar man fortfarande tro att man ska vakna en morgon och man ska vara smal och smärt och läcker. Jag är ledsen men det kommer ju inte hända!

Men jag är riktigt glad att jag är igång nu!!


29/11 - Dagens träning

Gick en promenad efter att jag lämnat Trollet på dagis. 35 minuters ordentlig Powerwalk! Vilken skillnad det blir när man har bra musik i öronen när man är ute och går. Jag måste se till att ha ordentligt pumpande musik när jag går, typ R&B eller nåt som ger en fart. Tänk att lite musik kan göra så mycket!

Mannen hittade en Zumba workout video till mig som jag hoppas att jag ska hinna testa medans Grisen sover middag i eftermiddag. Det verkar vara som en väldigt rolig träningsform men eftersom jag skäms så mycket över hur jag ser ut så vill jag inte börja på gym än och då får man göra sånt här hemma. Problemet är ju dock att det är inte lika roligt själv och sen är det väldigt lätt att inte ge allt när man gör träningen hemma och inga andra ser...

Fann tiden att träna Zumba. En timme Zumba känns i kroppen sen kan jag säga! Herregud jag har ont överallt nu, tänk då hur ont det kommer göra imorgon! Det var roligt men jobbigt men jag ska verkligen fortsätta med detta. Dock ska jag försöka göra det när Trollet är på dagis och Grisen sover så man får lite lugn och ro när man gör det.

Efter middagen här på kvällen så gick jag ut och tog en promenad igen. 35 minuter Powerwalk. Skönt att komma ut på kvällen efter maten också fast mest gick jag ut för att jag behövde lite lugn och ro från barnen ;) och så har jag redan träningsvärk från Zumban! Vart ska det här sluta?! Träningsvärk några timmar efter träningen? Jag känner i alla fall att jag har tränat! :)

Mår mycket bättre idag i alla fall. Men kanske gav jag det jag kände igår till Mannen för idag mår inte han bra. Det ska bli såååå skönt att lägga sig ikväll... Hur ska min kropp palla pilates imorgon? Den första utmaningen kanske?

Let's Zumba!

Var tvungen att testa Zumba och jisses vad jobbigt det var! Har ont överallt nu men det är ju en otroligt skön känsla ändå!

Känner mig duktig! Nu ska jag bara se till att hålla uppe motivationen också! Det borde inte vara så svårt!


Inspiration #2



Snygga Rosie Huntington-Whitely!

Jag mår bättre idag. Fick aldrig någon feber och jag var nog bara trött tror jag!

28/11 - Dagens träning

Gjorde 20 minuter pilates i morse. Det funkade faktiskt med ryggen men jag tog det väldigt lugnt. Det var skönt att få komma igång men nu måste jag se till att faktiskt fortsätta också och inte bara låta det rinna ut i sanden som jag alltid gör! Nu jävlar ska jag se till att inte bara sluta!

Gick en morgonpromenad med Grisen efter att jag lämnat Trollet på dagis. Det är otroligt skönt att komma ut och röra på sig på morgonen. Jag älskar att känna kalorierna brännas av! 40 minuter i rask takt med barnvagn, det blir faktiskt ganska bra träning i backar och sånt!

Efter middagen så gick jag ut och gick en promenad igen. Enbart för att jag hade så jäkla ont i ryggen och behöver röra på mig för den sakens skull. Samma runda som i morse fast tvärtom denna gången och utan barnvagn. Skönt att gå själv med bara sina tankar och bra musik!

Det har varit en bra dag fast det känns som att det är på väg att vända. Känner att jag håller på och bli sjuk så nu ska jag gå och lägga mig... Jo, klockan är åtta bara men ungarna har lagt sig och då får man passa på!

Inspiration #1



Bar Rafaeli har ju en otrolig kropp! Man behöver bara titta på bilden för att bli inspirerad!

Idag blir det ingen promenad...

Det är ju storm ute så idag blir det verkligen ingen promenad. Även om min rygg behöver en promenad så tänker jag inte riskera att få ett träd i huvudet. Istället har vi bakat pepparkakor och haft en pysseldag...
Men eftersom jag inte kommer röra på mig alls så som jag vill idag så har jag sett till att inte äta lika mycket. Kanske kan det hjälpa lite? Det känns i alla fall bättre för samvetet...

Jag har så jäkla ont i ryggen!

Det gör så ont att jag varken vill sitta, ligga, stå eller gå men med två barn så har man liksom inget val. Man måste hålla igång och varje rörselse gör så jävla ont! Det värsta är att jag MÅSTE göra min pilates för att jag ska få en starkare kärna för att det ryggonda ska försvinna men jag kan inte göra min pilates om jag har så här ont i ryggen! Hur fan ska man få ihop det nu då?

Förhoppningsvis går det snart över. Ska i alla fall försöka göra lite pilates imorgon så får vi se hur det går...

12,000 steg.

Två promenader igår på totalt 12,000 och några steg. Dom säger ju att man ska gå minst 10,000 steg varje dag så det är ju alltid något. Dock så känner jag mig inte duktig ändå. Eller jo det gör jag väl men jag vill göra mer! Jag vill börja träna pilates men har fått så ont i ryggen helt plötsligt så pilates är nog inte en sån bra ide misstänker jag. Jag vet inte vad jag ska göra för att bli av med det ryggonda bara och det börjar irritera mig väldigt mycket att jag inte kan vara precis så rörlig som jag alltid brukar vara och alltid har varit.

Jag älskar för övrigt pilates. Det är otroligt jobbigt och man svettas ordentligt när man gör det. Vilket jag tycker man ska göra när man tränar annars så känns det ju inte av att man tränar. Något som jag är sugen på att pröva är Yoga också. Det verkar sinnessjukt jobbigt!


Jag vill vara helt ärlig.

Här vill jag kunna skriva precis allt som jag inte vågar säga högt, eller knappt tänka ibland. Jag kommer vara så ärlig som jag bara kan här, vilket kommer bli lätt eftersom jag kommer vara anonym här.

Jag har precis tagit kort på mig själv. Jag vill ha ett före kort som jag kan titta på sen och känna "fy fan vad jag är bra som har kommit så här långt". För det är precis dit jag ska komma! Kan jag sluta röka så kan jag ta mig fan sluta trycka i mig massor med godis och gå ut och röra på mig!

Det är faktiskt befriande att ha besämt sig. Det kände jag med ciggen också när jag slutade med dom för längesen. Man känner sig fri från ett fängelse som man skapat åt sig själv!

Välkommen till min nya blogg!

Låt mig klargöra en sak direkt. Detta är inte en blogg som finns för att jag ska hamna på bloggtoppen och allt vad det nu heter. Detta är en blogg som är enbart för att jag ska kunna peppa mig själv, för att jag ska ha någonstans att skriva av mig, för att jag ska ha någonstans där jag kan finna styrka när jag saknar det. Detta är bloggen som ska hjälpa mig med min viktnedgång.

Vem är Mrs. Fatso? Snart 30 år. Har två barn som här på bloggen (om dom omnämns) kommer få heta Trollet och Grisen. Det är nämligen vad vi kallar dom här hemma. Mina barn och deras far är min stora lycka i livet. Jag älskar dom mer än någonting annat och däri ligger även problemet. Jag ägnar alldeles för lite tid åt mig själv. Och jag ägnar alldeles för mycket tid åt att sitta i soffan och äta gott på kvällarna.

En annan sak som jag tycker är otroligt viktigt att påpeka i det här första skedet är att mitt mål, min viktnedgång, absolut inte handlar om något skevt ProAnorexia ideal. Jag tar starkt avstånd från all form av självförstörelse. Mitt val att gå ner i vikt handlar om att jag vill vara friskare för mina barn och framförallt mig själv!

Vill du följa med på min resa är du varmt välkommen att göra det! Vill du ge mig råd och tips på vägen så tar jag gärna emot allt som du kan ge. Vill du fråga något så tveka inte! Nu börjar min resa!

Mrs. Fatso


RSS 2.0