Vecka 2 - Dag 8 - Utmaning 2

Klarade du förra veckans utmaning?
Haha nej! Jag är så jävla dålig! Men om någon säger till mig att du FÅR inte äta godis så blir jag som en liten fjortonåring som säger "Det får jag visst det!" Jag måste vara tvärtemot helt enkelt. Tragiskt att jag inte klarar en vecka ens utan sötsaker, det har nästan blivit mer sötsaker denna veckan under utmaningen än vad det blir en vanlig vecka!

Denna veckans utmaning: Bli organizerad! Planera dina måltider i förväg denna veckan!
Detta gör vi faktiskt redan hemma så det kommer inte bli en svår utmaning ;) Det får en verkligen att tänka till över vad man faktiskt äter och hur man kan äta lite mer hälsosamt när man veckoplanerar maten!

Dag åtta: Nämn fem saker som du tycker om med din kropp och en kroppsdel som du helst skulle vilja ändra på.
För att vara positiv så börjar jag självklart med sakerna som jag tycker om med min kropp. Jag älskar att min kropp har gett mig två otroliga barn. Jag tycker jag har en snygg rygg. Jag gillar att jag, vare sig jag är smal eller större, så är min kropp alltid kurvig! Jag tycker det är snyggt att jag har en lång hals och nacke! Och jag gilar mina långa ben.

Det jag helst skulle vilja ändra på är mina bröst. Efter två ammande barn så sitter dom inte riktigt där dom ska och tyvärr kan jag inte förändra dom som jag kan med resten av kroppen. Snarare blir dom bara värre när man går ner i vikt eftersom det bli ännu mindre utfyllnad.

 


30/4 - Mätning & vägning

Vikt: 77,5 kg (+/-0 cm)
BMI: 27,0 (+/-0 cm / Överviktig)

V. Arm: 34,5 cm (+/-0 cm)
H. Arm: 34,5 cm (+/-0 cm)
Byst: 89 cm (-2 cm)
Under byst: 77 cm (+/-0 cm)
Midja: 75 cm (-2,5 cm)
Navel: 87 cm (-2 cm)
Höft: 96 cm (+1 cm)
Stuss: 101 cm (-1 cm)
V. Lår: 62 cm (+/-0 cm)
H. Lår: 61 cm (+/-0 cm)

Så var mätningen gjord för denna veckan och det syns direkt när man inte gjort det man ska! Midjan och naveln fortsätter neråt tack och lov men det andra kan man ju inte vara speciellt nöjd med... Men nu är det en ny vecka och det är mindre än 4 veckor kvar till den stora dagen. Det är bara att köra på!

Vecka 1 - Dag 7

Dag sju: Vet din familj och vänner om att du försöker gå ner i vikt?
Självklart! Och min sambo är väldigt hjälpsam och peppande! Jag tror inte att det är speciellt smart att försöka dölja att man vill gå ner i vikt. Och varför skulle man? Det är väl jättebra att man tar tag i sitt liv och satsar för att man ska må bättre och bli lyckligare! Det är ingenting jag tycker man ska dölja utan se till att få hjälp från dom man kan!


Äventyr!

Hej! Har varit på äventyr i ett par dagar och det har blivit lite tokig mat och inte så mycket träning så jag hoppas inte på några storverk precis på måndag men det har varit underbart att bara få ta en paus ifrån alla måsten som man har runt sig...

Imorgon är det en fullspäckad dag med massa roligheter! Som att hämta ut vigselringar bland annat! Lycka!


Vecka 1 - Dag 6

Dag sex: Har du någonsin varit underviktig eller övervktig?
Både och faktiskt. Just nu väger jag 77,5 och det gör att jag hamnar i den överviktiga skalan tyvärr. För sex år sedan när jag träffade min blivande man vägde jag endast 48 kilo, vilket gör att jag hamnar på en BMI på 16.8 vilket självklart inte är bra! Så smal vill jag aldrig bli igen men 85 kilo som jag vägt som mest (icke gravid då) är åt helvete för mycket!


Vecka 1 - Dag 5

Dag fem: Finns det någon speciell dag som du försöker gå ner i vikt för?
Jag ska gifta mig på pingstafton så det är inte lång tid kvar. Jag skulle vilja gå ner ett par kilo till innan dess för att klänningen ska sitta bättre över bysten men min bröllopsdagen är inte den största anledningen till att gå ner i vikt utan det är min önskan om att må bättre, ha en mindre kropp och vara mer hälsosam!


Vecka 1 - Dag 4

Dag fyra: Tränar du? Hur många gånger i veckan?
Jag tränar varje dag! Jag tycker att det är viktigt att se till att röra sig och göra det till en vana och göra det även när det inte är så roligt! Jag vet att jag måste få träningen till en del av mitt liv, en del som jag inte kan klara mig utan annars är jag rädd att det kommer rinna ut i sanden... Det ska inte få hända! Mitt träningsschema finns här.


25/4 - Dagens träning

09.31 - Direkt efter att Mannen, som är ledig idag, vaknade så stack jag iväg på dagens första powerwalk. 40 minuter i vårsolen. Jag älskar det verkligen! Det är så otroligt skönt!

11.46 - Mannen och Trollet är iväg och jag passade på att cirkelträna 30 minuter medans Grisen sover. Jobbigt som fan var det men nu är det gjort i alla fall. Det var ju meningen att jag skulle gjort dagens träning igår egentligen eftersom vi skulle iväg men nu kom det magsjuka istället så jag hann ju inte träna alls igår. Tur att jag hinner med det idag istället!

13.08 - 20  minuter pilates avklarat och även det var svinjobbigt idag! Konsigt det där för det var bara några dagar sedan som min pilates kändes jättelätt?! Kan man tappa så mycket av att inte träna en enda dag som igår? Låter väldigt fort tycker jag... Hoppas på att jag bara är lite slö idag...

15.48 - Så där nu är jag färdig för dagen. Avslutade här precis med en powerwalk på 40 minuter igen. Det egnade nu och även om man blir blöt när man är ute och går så är det ganska härligt att gå i regnet!

Vecka 1 - Dag 3

Dag tre: Räknar du kalorier? Vilket är ditt dagliga kalorimål, hur många kalorier tillåter du under dagen?
Japp, jag räknar kalorier. Eller inte räknar men jag har en app till min iPhone som heter Kaloriräknaren och där lägger jag in allt jag äter på en dag, så den räknar åt mig. Jag har en gräns på 1600 kalorier om dagen. Ganska mycket kanske folk tycker men jag äter heller lite mer mat och rör mig lite mer för att inte få bakslag och riskera sätta i mig allt som finns. Jag vill gå ner på ett hälsosamt sätt eftersom jag VET av många tidigare viktnedgångar som jag försökt mig på att man kan inte bara plåga sig själv smal och hoppas att det stannar där. Man måste ändra sina vanor och äta nyttigare och röra sig mer för att få en bestående viktminskning.


Follow...

Nu har jag fixat så det går att föja bloggen via bloglovin', gör gärna det om ni vill!


Det går så där...

Jag kan inte påstå att man får så mycket gjort här hemma när man måste gå och vakta barn med en kräkshink hela tiden... Men en dag utan träning gör väl inte så mycket antar jag. Ska försöka få henne att somna här sen och då kanske jag hinner med lite pilates i alla fall. Men i värsta fall så får jag en vilodag idag och får ta nya tag imorgon... Det var ju tur jag tränade lite extra igår istället haha! Här försöker man planera men det sket sig ju rejält ;)


Vecka 1 - Dag 2

Dag två: Vilken är anledningen till att du vill gå ner i vikt? (Var ärlig!)
Jag vill gå ner i vikt för att må bättre, både kroppsligt och själsligt. Jag vill kunna rusa runt med mina barn i timmar utan att bli trött. Jag vill kunna titta mig själv i spegeln utan att känna mig otroligt oattraktiv. Jag vill vara frisk och leva länge för mina barn och för min egen skull. Och jag skulle vilja kunna gå i en riktigt kort, tajt klänning utan att det är valkar och celluliter överallt!


23/4 - Dagens träning

09.03 - Det är en underbar vårdag och det blev en härligt fartig powerwalk på 40 minuter. Har precis fått i mig världens bästa frukost och nu ska jag slappa en liten stund innan jag sätter fart här igen.

10.25 - Måndagens cirkelpass på 35 minuter avklarat och det var riktigt jobbigt vill jag lova. Den där energin och smidigheten jag hade igår när jag gjorde pilates är som bortblåst och istället känner jag mig klumpig och ganska tjock... Men man kan inte få allt här i världen och snart kommer jag vara smal och smidig som aldrig förr!

14.18 - Så har jag börjat på morgondagens träning också haha! Har precis gjort 40 minuter Zumba och anledningen till det är att vi ska iväg på onsdag så jag kommer inte hinna med mitt träningspass då. Därför gjorde jag Zumba idag och så ska jag köra onsdagens cirkelträning imorgon istället.

19.37 - Jag skulle gått ut på en powerwalk efter att Mannen kommit hem från jobbet men istället fick jag sticka till apoteket och köpa alvedon till Grisen som fick över 40 graders feber helt oväntat. Sen passade hon även på att spy ner hela sin pappa, sig själv och soffan så det blev lite körigt där ett tag. En ettåring med magsjuka är inte att rekomendera. Ska bli intressant att se hur mycket träning det blir imorgon med magsjukt barn hemma...

Megan Fox cirkeltränar... Snart är jag nog lika fit som henne ;)

Vecka 1 - Dag 1 - Utmaning 1

Veckans utmaning: Välj ut en ohälsosam vana/matvana du har och uteslut detta under hela veckan. (Skippa t.ex. läsken och drick mer vatten, ät inte godis eller varför inte passa på att sluta röka?!)
Jag kommer att under en hel vecka utesluta alla sötsaker då det verkligen är min akilleshäl och det ska bli intressant att se om jag kan klara av att inte äta godis, glass och annat sött överhuvudtaget. Jag misstänker att det kommer bli riktigt svårt faktiskt!

Dag 1. Hur lång är du? Vad väger du just nu och vad hoppas du på att väga när de åtta veckorna är över?

Jag är 169,5 cm och just nu väger jag 77,5 kilo. När dessa åtta veckor är över så hoppas jag på att jag istället kommer ligga på 70 kilo!


23/4 - Mätning & vägning

Så var det dags att väga sig i morse igen och det går åt rätt håll men jag är ändå besviken. Jag hade velat ha minskande överallt och inte ökande som det är på vissa ställen. Inte okej! Men nu har jag i alla fall en anledning till att jobba ännu hårdare denna veckan. Alla siffror ska vara "gröna" till nästa vecka!

Vikt: 77,5 kg (-1,5 kg)
BMI: 27,0 (- 0,7 / Överviktig)

V. Arm: 34,5 cm (+0,5 cm)
H. Arm: 34,5 cm (+0,5 cm)
Byst: 91 cm (+1 cm)
Under byst: 77 cm (-1 cm)
Midja: 77,5 cm (+1,5 cm)
Navel: 89 cm (-1 cm)
Höft: 95,5 cm (-0,5 cm)
Stuss: 102 cm (+/-0 cm)
V. Lår: 62 cm (+/-0 cm)
H. Lår: 61 cm (-1 cm)


22/4 - Dagens träning

07.44 - Vaknade halv sju och stack ut nästan direkt på en powerwalk på 40 minuter. Det finns inget bättre sätt än motion att börja dagen på tycker jag!

14.27 - Nu sitter jag här svettig igen efter dagens andra powerwalk på 40 minuter. Jätteskönt men igår sprang jag lite när jag var ute och det känns allt i benhinnorna att man inte är van vid att springa... Får jätteont i början när jag är ute. Så fort man blir varm så är det ju borta men dom första 200 meterna är inte så skönt.

15.57 - Mannen och Trollet gick ut, Grisen sover och jag passade på att göra 20 minuter pilates. Det gick så otroligt bra! Fan jag kände mig som 20 i kroppen igen. Vilken underbar känsla! Jag kom gott och väl förbi tårna i vissa övningar och jag kände mig så jäkla smidig och mjuk. Underbart!

The 8 weeks weight loss challenge!

Imorgon ska jag börja med en utmaning som fokuserar på viktminskning på ett hälsosamt sätt och att man varje dag tänker till på en viss sak i ens diet, träning eller livsstil. Varje vecka är det även en träningsutmaning eller kostutmaning. Ska bli riktigt spännande att göra detta... Är det någon som vill vara med vore det jättekul att följas åt!


Inspiration #26



21/4 - Dagens träning

11.21 - Så var man hemma efter dagens första powerwalk på 45 minuter. Supersvettig är jag nu men oj så skönt det är att röra på sig!

14.51
- Dagens andra powerwalk, denna på 40 minuter, är avklarad. Nu är det färdigt för idag och snart ska jag hoppa in i duschen. Men först blir det en stunds TV-spel med sonen.


Ännu en lördag!

Så var det en ny dag igen och jag tog sovmorgon idag. Vaknade inte förän åtta och det hör inte till vanligheterna när man har två små barn. Dock så får jag lite ångest faktiskt när jag sovit så länge även om det var skönt. Det känns som att hela dagen försvinner faktiskt.
Det regnar inte (ännu) i alla fall och efter frukosten här så ska jag ta en powerwalk för att få lite fart på fläsket efter den slappa dagen igår!


Don't climb the same hill twice!

Idag har det inte blivit någon träning tyvärr. Jag har inte mått bra, jag har haft besök, det spöregnade och som grädde på moset fick jag för en stund sen värsta anfallet. Jag lider då och då av IBS och detta kommer fram när jag känner mig stressad. Idag hade jag besök av en jobbarkompis och hon berättade om vilket rent helvete det är på jobbet just nu. Jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt glad över att behöva gå tillbaka dit när min mammaledighet är över i juli. Bara tanken på det får min mage att slå knutor på sig själv...

Så nej, jag har inte tränat idag för att komma tillbaka till saken. Men det gör inget. Imorgon är en ny dag och bara för att man ställer till det för sig en dag så ska man ju inte ge upp!

Sjuk igen?

Igår kväll mådde jag jättedåligt. Så dåligt att jag gick och la mig samtidigt som barnen klockan åtta. Persionärsvarning där! Men jag hade hoppats på att det skulle få mig att må bättre idag. Dock så har jag inte fått sova någonting inatt (Grisen har bland annat sparkat mig i ansiktet ungefär tio gånger inatt.) och huvudet bara dunkar så därför beslutade jag att ta en lugn morgon idag. Jag hoppas på att jag mår bättre senare så att jag kan ta en powerwalk i alla fall på eftermiddagen. Jag kommer fokusera på att äta bättre istället så hoppas jag att jag mår bättre snart igen!


19/4 - Dagens träning

05.52 - 20 minuter pilates blev det precis. Det var verkligen jättejobbigt eftersom jag inte tränat på två veckor. Pilates är skoningslös för om man slutar bara för en dag så är det svinjobbigt gången efter. Tänk då denna gången hur jobbigt det var! Men nu känns det otroligt skönt!

09.19 - Solen skiner idag också och det var precis lika underbart att få komma ut i morse som det var igår. 40 minuters powerwalk blev det och nu har jag precis fått i mig frukost. Äggröra och en tallrik fil med hallon. Herregud jag älskar frukost!

10.35 - Dagen 40 minuter långa Zumbapass avklarat. Satt här och läste viktnedgångsbloggar istället för att träna och fick syn på en bild. Det var ju bara att inse att det där var jag... Drottningen på att skjuta upp saker! Men nu är det gjort i alla fall!

16.37 - Sista träningen för idag är avklarad och det blev en powerwalk på 40 minuter. Regnade gjorde det men det var faktiskt ganska skönt!


Jag tänker inte ge upp!

Vanligtvis så är jag otroligt duktig på att starta något men jag är ännu bättre på att bara ge upp. Ibland undrar jag om inte ge up borde vara mitt mellan namn. Denna gången kommer jag då verkligen inte ge upp. Sju kilo än så länge och bara tre kilo till så har jag gått ner 10 kilo! Tio kilo. Bara tre kilo till och då ska jag göra det fruktansvärda och ta kort på mig själv igen för att kunna jämföra med bilderna från december...

En sak jag inte kommer göra är dock att ge upp! Det finns inte på kartan!


Det bästa med pilates...

Nog för att pilates gör underverk för midjemåttet så är det en annan fördel med pilates som jag faktiskt tycker är snäppet bättre än midjemåttet. Eftersom jag gör min pilates direkt på morgonen när jag klivit upp så ger det mig en sån otrolig kick till resten av dagen!

Eftersom jag redan har kommit igång med min träningsdag så finns det ingen anledning för mig att inte fortsätta och ta mina powerwalks och sen dansa Zumba. Pilates på morgonen is da shit! Jag får fart på min late röv direkt och det finns inga usäkter sen! I love it!


18/4 - Dagens träning

09.03 - Herregud vilket härligt väder! Jag verkligen älskar soliga vårdagar för det är ett härligt löfte om alla härliga soliga vår och sommardagar som faktiskt är kvar på året innan den hemska vintern kommer igen. Efter att Trollet lämnats på dagis så blev det i alla fall en 40 minuter lång powerwalk. Det är verkligen underbart att komma ut i solen och få röra på fläsket!

10.59 - Jag kunde inte låta bli när det var så otroligt väder så jag passade på att ta en powerwalk till på 40 minuter. Helt underbart och nu känner jag mig så där lagom mör i benen.

15.19 - Så har jag gjort en cirkel för första gången på flera veckor. Det är av någon anledning svårt att komma igång att göra cirklarna. Kanske för att dom är så sjukt jobbiga!? Jag svettas som en gris nu och är högröd i ansiktet. Trött i kroppen är jag och värre kommer det bli. Det är väl därför jag drar mig för det antar jag... För att jag vet hur jobbigt det är under tiden... Men, och detta är ju ett stort men, jag är alltid så stolt när jag gjort en cirkel! 40 minuter tog den i alla fall och sen 10 minuters stretch. Skönt!

Nu är jag i alla fall klar för dagen med träningen och ska se till att hoppa in i duschen istället för att tvätta av mig tre lager svett. Härligt värre ;) Jag är riktigt marinerad nu! Haha va fräscht!

God morgon!

Det ser ut som att det kommer bli en underbar vårdag här även om det just nu är en minusgrad så kan jag inte vänta tills jag får gå ut i solskenet på min första powerwalk. Har suttit och inspirationsbombat mig själv med Jillian Michaels bland annat. Hon är ett sånt jäkla energiknippe och verkligen en inspirerande människa!

Ibland måste jag inspirationspumpa med människor som jag vet ger mig energi och hon är en sån person som jag bara behöver titta på för att känna mig peppad. När jag är ute och springer och det är för jävla jobbigt så tänker jag att hon är som en liten ängel (okej ibland är hon en djävul också haha!) på min axel som säger åt mig att fortsätta... Det funkar alltid!

Det jag aldrig måste glömma är att det kommer ta tid att bli av med detta och det SKA ta tid... Men ibland är det väldigt svårt att komma ihåg att jag har ätit upp mig från 48 kilo till 85 kilo som var min maxvikt innan jag började träna på 6 år! Inte kommer det ta sex dagar att bli av med det!


Att komma igång igen...

Att komma igång efter två slappa veckor var verkligen inte det lättaste men jag gjorde det och det blir ju lättare för varje dag som man kommer lägre ifrån dom två slappa veckorna så att säga... Idag har det blivit en powerwalk på 45 minuter och 20 minuters pilates. Inte det bästa men det är alltid något!

Jag är så besviken på mig själv för att jag varit så lat dom senaste veckorna, eller inte förra veckan för då var jag sjuk, men veckan innan det. Så himla lat och slapp och äcklig! Jag har så himla lätt för att bara ge upp och då var det inte ens så att jag tyckte det var tråkigt att träna. Det var snarare kul och ändå så bara jag slutade den där veckan. Konstigt att jag fortfarande är sån.

16/4 - Vägning & mätning

Efter en vecka av att ha legat ner, totalt utslagen av feber, så har det inte hänt så mycket i träningsväg. I matväg så har det ju självklart hänt mer... Men nu mår jag bra igen så idag kör jag på som vanligt igen. Den enda träningen jag gjorde förra veckan var igår kväll då jag åkte med Trollet på judo. Det är femårs judo så föräldrarna är med och gör allt och det var faktiskt träning det också vill jag lova!

Vikt: 79 kg (+1 kg)
BMI: 27,7 (+ 0,4 / Överviktig)

V. Arm: 34 cm (+/- 0 cm)
H. Arm: 34 cm (- 0,5 cm)
Byst: 90 cm (- 2 cm)
Under byst: 78 cm (- 1,5 cm)
Midja: 76 cm (- 2 cm)
Navel: 90 cm (+ 3 cm)
Höft: 96 cm (+/- 0 cm)
Stuss: 102 cm (- 1 cm)
V. Lår: 62 cm (- 1,5 cm)
H. Lår: 62 cm (+/- 0 cm)

För att ha varit sjuk så får detta duga men nu är det jag som sätter full fart för det är mindre än 6 veckor kvar tills jag gifter mig!

9/4 - Vägning & mätning

Vikt: 78 kg (-1 kg)
BMI: 27,3 (-0,3 / Överviktig)

V. Arm: 34 cm (-1 cm)
H. Arm: 34,5 cm (-0,5 cm)
Byst: Mätte ej
Under byst: 79,5 cm (+2,5 cm)
Midja: 78 cm (+/- 0 cm)
Navel: 87 cm (-1,5 cm)
Höft: 96 cm (-1 cm)
Stuss: 103 cm (+2 cm)
V. Lår: 63,5 cm (+1 cm)
H. Lår: 62 cm (+/- 0 cm)

I have a confession to make...

Tyvärr är det så att jag inte har tränat alls på precis hela veckan! Skitdåligt jag vet men i början av veckan mådde jag verkligen inte bra och sen har påsken kommit och då självklart med sin härligt feta mat och härligt fyllda godisägg. Japp det är som det är men det verkar ju ha gått någolunda ändå. Inga jättesiffror och tyvärr ngra plus men mer än så kan man inte räkna med när man inte gjort något på en hel vecka...

3/4 - Dagens träning

05.59 - Så var dagens 20 minuter pilates avklarad och det var tur att jag tvingade mig själv för det känns alltid så skönt när det väl är gjort. Men idag kom jag knappt upp ur sängen för jag var så jävla trött. Men nu känns det otroligt skönt!

08.57 - 40 minuters powerwalk blev det efter att jag lämnat Trollet på dagis.

Det blev tyvärr inget mer än detta idag men jag känner mig riktigt uschlig och har superont i halsen. Tar det lugnt ikväll och hoppas på en morgondag där jag mår bättre...

2/4 - Vägning & mätning

Vikt: 79 kg (+1 kg)
BMI: 27,7 (+0,4 / Överviktig)

V. Arm: 35 cm (+/-0)
H. Arm: 35 cm (+/-0)
Byst: 92 cm (+/-0)
Under byst: 77 cm (-1 cm)
Midja: 78 cm (+1 cm)
Navel: 88,5 cm (+/-0)
Höft: 97 cm (-1,5 cm)
Stuss: 101 cm (+/-0)
V. Lår: 62,5 cm (-1 cm)
H. Lår: 62 cm (-1 cm)

Jag visste att det skullle gå åt helvete förra veckan eftersom jag inte hunnit träna som jag ville eller borde och så har jag varit bortrest denna helgen och det har blivit lite väl mycket cocktails, vin och otroligt god (men kanske inte så bra viktnedgångs) mat. Men nu är det en ny vecka och nu jävlar kör jag för nästa invägning som är om en vecka!

Nästa vecka ska jag ligga på 77 kg. Alla mått ska ha minskat! Speciellt stussen där jag SKA ligga under 100 cm. Så det så!

RSS 2.0